SERVEIS

Treball de Sensibilització

Tenim diferents projectes en el que l’objectiu principal és crear un espai d interacció i comunicació que permeti un coneixement mutu.

APS (Aprenentatge i servei)

L’APS és una activitat complexa que integra el servei a la comunitat, les necesitats reals de l’entorn en el que convivim amb l’aprenentatge de continguts, competencies, habilitats i valors. A l’APS es fonen intencionalitat pedagógica i intencionalitat solidaria i per això s’uneixen col.lectius amb característiques, edats i interesos molt diferents, a priori. En el nostre cas entenem les trobades com a punt de partida; el primer contacte i coneixement amb el col.lectiu per posteriorment realitzar la tasca social.

Actualment tenim 3 projectes:

Fent camí, Fem música, Fem salut i Juguem junts

Aquests projectes duren tot el curs i els seus objectius generals son:

Desenvolupar valors com la tolerancia, convivencia, integració i normalització.

Fomentar la relació intergeneracional

Valorar les capacitats i limitacions personales

Educar en la diferència i la pluralitat

Enriquiment personal dels participants

Donar a conèixer la realitat social i el lloc que ocupen en la nostra societat les persones amb discapacitat.

Sensibilització amb les escoles

COLABOREM

Aquest projecte només dura una jornada de matí, de manera que els nois i noies de l’escola la comparteixen amb persones amb discapacitat intel.lectual. Fan una activitat normalment relacionada amb un centre d’interés de cultura popular (Sant Jordi, Nadal) i d’aquesta manera els fem partíceps de l’artesanía i manipulats que treballem diariament a l’entitat. Tanquem la jornada amb una dinàmica de valoració i reflexió.